Medlemsmøte 31. januar

31. januar ble det avholdt medlemesmøte i Ganymedes. Kristin Wulff foredro over temaet «Hukommelse og vin»; presentasjonen kan lastes ned her (PDF).

gan1

gan4

 

 

 

 

 

 

 

Vinene som ble smakt var:

 1. Joseph Mellot Sancerre «Le Montarlet»
  Klar strågul, svært druetypisk nese, gress, tomatstilk, nesle og flint. I munnen middels fylde, høy friskhet med bra syre, litt emmen grønnhet, men ikke overdreven. Alt i alt en vin i ok balanse med fin syre som trekker opp kvaliteten slik at man får lyst på mer.
 2. Roland Lavatureux Chablis 2014
  Nese med hint av fat?, mineralitet, varm sitrus, sitrusskall, lett svovel og marginalt hint av kork. I munnen middels pluss konsentrasjon, bra syre som ligger litt utenpå. Fin mineralitet i finishen. Bra vin men kanskje ørlite kostbar i forhold til kvaliteten?
 3. Benjamin Leroux Bourgogne Blanc 2015
  Ren druetypisk nese, med tydeilig sitrus, eple, varm stein. Kanskje ikke så komlpeks nese? I munnen fet og rik med pent integrert friskhet, sitter godt. En hyggelig vin
 4. Jean Paul Brun Beaujolais l’Ancien 2016
  Glassklar, lys og transparent. Nese med banan, røde bær, bringebær, hint av skogsbær, svisker og jordbær. I munnen svært saftig, ren, svært god syre, og en viss vulkansk mineralitet. Svært fin stil.
 5. Chateau Dudon 2008
  Tydelig Bordeauxnese med mye Merlot-preg i tillegg til mørke bær og tørket frukt. Knirker litt på tennene, i munnen enkel og ukompleks, men artig med ti år gammel Bordeaux til hyggelig pris.
 6. Alleno & Chapoutier Guer Van Crozes-Hermitage 2014
  På nesen skogsbær og blod, litt grov og rustikk duft. I munnen under middels fylde men med ok konsentrasjon. Rustikk.
 7. Zind-Humbrecht Riesling Vendange Tardive 2004
  Nesen bærer preg av å være moden Riesling med fokus på bitterapelsin, mye petroleum. I munnen oppfattes vinen som halvtørr, litt vandig men med svakt bitre toner i finish.

Dagens meny var:

 • Entrecote av kalv, grønnsaker, potetfondant, rødvinssaus og bernaisesaus
 • Tarte tatin, karamellsaus og vaniljekrem

gan2

gan3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *