Smaksnotater Wongraven

Wongraven satyr14. november 2012 gjestet Sigurd Wongraven Ganymedes. Her er mine notater for kvelden:

Savagnin 2008 Tissot
Flott oksidert nese med flor, eplecider, sitrus og nøtter. Veldig god og frisk smak, med høy syre. Knusktørr men samtidig nokså fyldig. Lang konsentrert avslutning med hint av garvestoffer? Noe uvant vin, men med god smak og høy kvalitet.

Wongraven Le Voyageur 2011 Famille Grassa
Blend av Sauvignon Blanc og Semillon. Svært grønn nese, men noe nøytral også. Lette florale troner med noe våt stein. I munnen veldig tydelig steinfrukt, med en del gress. En nøytral og lett hvitvin med flott friskhet, det er godt med Bordeaux-blend uten eik.

Wongraven Champagne Brut NV Baron Fuenté
Litt lukket nese, men har en del frukt som kommer gjennom, særlig gule melne epler. I munnen ok konsentrasjon, lang finish. En glad og blid vin for nytelse til lunsj. Utelukkende 2007 årgang, 50% chardonnay, og 25% hver av Pinot noir og Pinot Meunier. Overraskende utviklet preg til å være så fersk, men fremdeles primær.

Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2010 Luca Roagna
Blend av 54% barbera (fra Monforte), 6% dolcetto (fra Dogliani) 40 % nebbiolo (fra Monforte). Tydelig nese av barbera med hint av dolcetto. Flott syrlig vin, pent fyldig med hint av moden/varm barberafrukt. Høy syre i munnen med lang og frisk finish. Høy kvalitet til prisen. Servert marginalt for varm.

Wongraven Unione Barolo 2006 Luca Roagna
Starter nokså lukket, selv etter to timer karaffel. I munnen svært god, med strålende syre og fantastisk myke og elegante tanniner. God frukt og eleganse, en nokså behagelig Barolo å nyte ung, men har mye å gå på. Flott naturvinaktig stil. Vinen har nerve og er et særdeles bra kjøp til prisen.

Rosso del Contadino 2010 Frank Cornelissen
Nese av bringebær og kirsebær knust ut over varm stein. Pinotaktig. Veldig faste og nesten nervøse tanniner. Helt fantastisk gjennomtrengende syre, uforståelig at dette er Siciliansk vin. Mye særpreg, men veldig leskende og vanskelig å mislike; en vin med nerve. Flott naturvinstil. Godt kjøp til prisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *