Smaksnotater lammeviner

Et vellykket møte ble avholdt 23. januar da Geir Øien foredro om lammeviner fra den gamle verden, her følger mine notater.

Speilsalen Britannia

Jean-Paul Brun: Cremant de Bourgogne Extra Brut Blanc des Blancs «Charme» 2010
Litt grønn og urtete nese med svært mye epler og sitron. Kalkaktig. Frisk i munnen med fin syre som er i god balanse. Rent inntrykk. Fin avslutning. Svært drikkbar Cremant til en hyggelig pris.

Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2008
Umiddelbart nokså søt nese som gir hint om både moden frukt og noe eik. I munnen er vinen relativt frisk selv med rimelig mørk frukt. Tanninene er tørre men ikke påtrengende på noen måte. Fin lengde. Vinen balanserer overraskende godt, og er en svært sjarmerende vin som det er vanskelig å mislike.

Alain Brumont Chateau Bouscassé 2007
Svært mørk farge i forhold til Avignonesi. Tydelig preg av mørk frukt på nesen, noe tobakk og røyk, samt en viss Bordeaux-følelse som nok kommer på grunn av kun 50 % tannat. I munnen veldig tett, med høy ekstraksjon. Slutter litt brått, og har så vidt litt brente kanter i finish. Mykner godt til maten og er da mer harmonisk i møte med en del fett.

Pavillon de Léoville Poyferré 2008
Veldig ren og klar farge. Tydelig Bordeauxnese med litt grønt merlot preg (ikke overdrevet dog). Overraskende frisk i munnen – lettdrikkelig til å være ung Bordeaux. Fine tørre tanniner. God drikkbar Bordeaux, men kanskje for høy pris?

Chateau Musar 2005
Tykk og viskøs i glasset, uklar men dyp farge. Moden nese med rosin, noe røkt, litt vilt. I munnnen en nokså kremete og nesten oljete tekstur, med fantastisk nerve, over middels syre. Flott og syrlig ettersmak, lang og harmonisk.

Marques de Murrieta Gran Reserva 2004 «Limited Edition Finca Ygay»
Sjokolade, vanilje og kokos på nesen. Veldig røkt følelse. Overraskende kraftig og ungdommelig Gran reserva. Vinen i seg selv balanserer noenlunde, men kanskje litt for mye av alt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *