Medlemsmøte 2 oktober: Vin fra California

2. oktober 2013 ble det avholdt medlemsmøte med Siss Frivik som foredro over temaet: En norsk vinmakers blikk på viner fra California.

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs
Blekgul farge, gule epler på nesen. Litt volatil? I munnen melne røde epler med ørlite smørkaramell i finish. Finishen har også fin og stram eplesyre. Fin, kraftig og konsentrert vin, ørlite monoton. Hyggelig musserende fra NZ.

Noble Vines 446 Single Vineyard Chardonnay 2011
Forholdsvis blek farge. Ørlite tropisk nese, med noe høy? Kraftig i munnen, med mye stuffing.

Paul Dolan Vineyards 2009
Cabernet sauvignon-nese med solbær, men forholdsvis mye krydder også. Runde tanniner, mangler litt konsentrasjon i smaken selv om ekstraksjonen er god.

Schug Carneros Pinot Noir 2009
Oversjøisk pinotnese. God med kraftig bitt i munnen. Litt høy alkohol? Forholdsvis dype og mørke toner til å være Pinot Noir. Brente kanter i smaken, men ikke kokt frukt. Ok syre, men litt alkoholvarme i finish.

Ravenswood Lodi Zinfandel
Varm krydderlake på nesen, store doser av hostesaft, pepper og ikke minst bjørnebær. Mye varme i vinen, både alkohol, sødme og fylde.

Duckhorn Napa Valley Merlot 2010
Ikke så ekspressiv, men med noe hint av tobakk og lær. Ikke et tydelig Merltot preg på nesen? I munnen svært elegant og forholdvis godt balansert. Ørlite likørpreg i finish, men har ikke et tydelig alkoholstikk. God vin!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *