Presentasjon og smaksnotater: Mindre kjente franske rødviner

27. februar var Ganymedes vinklubb samlet til undertegnedes foredrag om «Mindre kjente franske rødviner». Presentasjonen fra kvelden kan lastes ned her.

Domaine Huet: Vouvray Pétillant Brut 2007 (aperitif)
Frisk grønngul nese med blomster, eple og lime. I munnen svært frisk med hint av bitter grapefrukt. Sjarmerende aperitif som leverer god kvalitet til prisen, muligens ørlite kort?

Domaine du Chaillot: Chateaumeillant «Cuvée Parenthèse» 2010
Umiddelbart ved åpning veldig ren og frisk nese med bær og urter. Bringebærsten i munnen, nokså syrlig og frisk. Vokser mye i glasset i løpet av kvelden, legger på seg en god del vekt og blir etter hvert middels fyldig med flott gamay karakter. Eksepsjonelt god match til forrett.

Jean Foillard: Morgon Cote de Py 2010
Flott aromatisk Beaujolais-nese, frisk men veldig distinkt anderledes fra Chateaumeillanten denne ble servert etter. Nydelig strukturert smak med flott syrenivå, balansert og varm finish. Balanserer naturvintilnærmingen svært godt med ren frukt av høy kvalitet. En svært god vin, kveldens beste og et veldig godt kjøp til prisen.

Domaine de Montrieux: Coteaux du Vendômois 2008 (matvin)
To flasker ble testet av denne. Den første var noe uklar nese men fokus på syre i munnen. Nummer to var langt bedre med en mer distinkt bær og peppernese, med god og saftig smak.

Canet Valette: Cuvee Maghani 2005
Tydelig sjokolade og kokos på nesen. Der hvor de tre foregående vinene spilte på lyse strenger er dette en vin med bass. Ekstrem vin med muligens for mye av alt; for mye ekstrahert, for tøffe tanniner og for tydelig eikepreg. Etter min smak ikke spesielt god, men forsamlingen var delt. For tung også til høyrygg av okse.

Domaine la Suffrene: Bandol Rouge 1999
Det er alltid artig med en litt mer moden vin. Kveldens Bandol var mer utviklet enn de andre røde, men vil tåle lang lagring videre. God vin å nyte, men enkel kvalitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *