Smaksnotater fra medlemsmøte 5. mars 2014

5. mars 2014 holdt Kjartan Sarheim Anthun foredrag «En smak av Sicilia» se presentasjon (PDF, 2.2mb). Under følger smaksnotater fra vinene slik de fremstod for foredragsholderen under smakingen:

Brut MMVII 2007 Marco Carpineti (aperitif)
Blekgul/gul i glasset. Noe voks på nesen, hint av eple og usøt karamell (?). I munnen mye mousse, noe syre og finish preget av bitterhet (grapefrukt).

N’ettaro Etna Bianco 2012 Setteporte
Litt lite aromatisk nese, fyldig i munnen med kraftig solrik smak og samtidig ganske høy syre. Særdeles bitter finish med noe alkoholstikk?

Etna Rosso 2010 Murgo
Bringebær, tyttebær, oregano og svovel på nesen, svært god og lett i munenn. Litt enkel frukt og ørlite kort ettersmak? En god stil på vinen, og den drikker langt bedre sammen med maten.

Nero di Lupo 2012 COS
Nydelig energisk nese med plommer, tobakk, skogsbær, litt pinot noir elementer også. I munnen svært innsmigrende, forholdsvis lett stil, men med veldig tørre tanniner i finish. (skyldes antageligvis forlenget maserasjonstid)

Grotte Alte 2008 Arianna Occhipinti
Umiddelbart svært floral og elegant nese. I munnen også god, forholdsvis kraftig men samtidig fløyelspreget. Lukker fullstendig i glasset etter en time?

Ben Ryé Passito di Pantelleria 2011 Donnafugata
Aprikos og druer på nesen med ekstremt sødme. Viskøs, trenger ørlite syre, men god. Eksplosiv intensitet

Etter foredraget og smakingen ble vi servert en meny bestående av italiensk antipasti og paella. Nero du Lupo 2012 ble servert på nytt som matvin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *