Medlemsmøte 29. januar: Ingvild Tennfjord – Klasereisen – veien inn i vineventyret

tennfjord29. januar 2014 holdt Ingvild Tennfjord et inspirerende foredrag om sin egen reise fra journalist til vinskribent.

Følgende viner ble smakt:

Gremillet Brut Selection NV
Champagne, blend av 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Blekgul farge, svak mousse, lav intensitet på nesen. Støvete nese med gule epler og kritt. I munnen pen høy syre, lav alkohol og middels lengde. God balanse, hint av grapefrukt i finish. God Champagne til særdeles hyggelig pris, flott syre men kunne stått seg med litt større raushet i smaksuttrykket. Bestillingsutvalg, kr 235,-.

Yealands Land Made Sauvignon Blanc 2013
Sauvignon Blanc fra Marlborough, New Zealand. Ren blank med grønnskjær. Veldig grøn nese, hint av sødme, surblad, nestle, stikkelsbær. Rent preg. Ørlite blass i munnen, medium syre, medium- lengde. Tydelig NZ Sauvignon Blanc preg. Bestillingsutvalg, kr 130,-

Grüner Veltliner «Löss» 2012 Mantlerhof
Grüner Veltliner fra Kremstal, Østerrike. Blekgul farge, ren i glasset. Druetypisk nese. Taktil, ørlite bitter, i munnen medium intensitet. Langt peprete preg. Bestillingsutvalg kr 140,-

Coldstream Pinot Noir 2011, Mac Forbes
Pinot Noir fra Yarra Valley, Australia. Uklar farge, lys rød. Delikat Pinot noir aroma men lav intensitet på nesen. I munnen pen syre, svært høy intensitet og konsentrasjon. Lang frisk finish. Interessant og god vin i en naturvinstil. Bestillingsutvalg kr 305,-

Domaine d’Andezon 2012
Syrah fra Cotes du Rhone, Frankrike. Opak lillasort, estragon og skogsbær. Ørlite kompottpreg? Svært bløt viskøsitet i munnen med ganske tørre tanniner, forholdsvis kort lengde. Basisutvalg, kr 150,-

Gattinara Nervi 2007
Nebbiolo fra Piemonte, Italia. Klar rød med hint av oransje. Litt rosinpreg i nese og munn, mye røyk og tobakk? En rustikk vin med interessant smak. Testutvalg butikkategori 6, kr 200.

Foredraget ble etterfulgt av en god toretters middag:

  • Risotto med shitake fra Levanger, servert med tomat og avocadosalat på bruschetta
  • Braisert kalvebryst og oksehaleterrin, bakte rotgrønnsaker, potetpure, og sjysaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *